Examen

Acces rapid

Medicina legala pe Facebook

Pe pagina noastra de Facebook vom posta ultimele modificari aparute pe site-ul catedrei. Daca ai cont pe aceasta retea de socializare de invitam sa ne dai Like pentru a primii ultimele noutati direct pe email.

Metodologie

  Evaluare

  Examenul de medicina legala are loc la terminarea stagiului de medicina legala care este format din lucrari practice de medicina legala cu frecventa obligatorie.

  In cazul in care efectueaza absente va trebui sa le refaca pe specificul tipului de lucrare practica absentata (autopsie, consultatie, etc.) in saptamana destinata refacerilor si examinarii practice (ultima saptamana de stagiu).

  Examenul practic este eliminatoriu pentru a intra in examenul scris si consta din probe teoretice si mai ales practice din materia de lucrari practice.

  Ponderea notei de la examenul practice are o importanta deosebita in evaluarea finala si nota finala.

  Nu se admite promovarea cu nota de 5 la examenul practic intrucat o astfel de nota ar insemna un minim de cunostiinte medico-legale insufficient pentru a face fata problemelor practice legate de problematica diagnosticului de moarte, eliberarea certificatului medical constatator al decesului sau selectia cazurilor de deces ce urmeaza a fi supuse autopsieie medico-legale respectiv unei anchete judiciare, aspecte extrem de importante in practica medicala curenta.

  Studentul care promoveaza examenul practic are dreptul sa intre in examenul scris.

  Examenul final este scris si consta din subiecte individuale ce contin cate 10 teme de lucru din fiecare modul de curs.