Dr. Trancau Ovidiu

Asistent Universitar

Dr. Trancău Ovidiu

STUDII :

 

1996. Licenţa în Medicină. Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti.

1997. Susținerea examenului de rezidențiat și admiterea în specialitatea ortopedie-traumatologie, în cadrul centrului universitar București.

2003. Susținerea examenului de medic specialist în specialitatea ortopedie-traumatologie, în centrul universitar București.

2004. Admiterea la doctorat la Catedra de Genetică a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

  

EXPERIENȚA PROFESIONALĂ:

 

2007- prezent. Asistent universitar în cadrul Catedrei de Anatomie, Facultatea de Medicină, U.M.F. „Carol Davila”, București.

2003 – prezent.  Medic specialist ortopedie-traumatologie Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și Tuberculoză Osteo-Articulară „Foișorul de Foc”, București.

1997-2003. Medic rezident ortopedie-traumatologie Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și Tuberculoză Osteo-Articulară „Foișorul de Foc”, București.

 

CURSURI DE PERFECȚIONARE ȘI EDUCAȚIE MEDICALĂ CONTINUĂ

 

2010. Curs de pregătire și specializare în domeniul nuclear intitulat „Radioprotecția în practici de radiodiagnostic (medici)”, organizat de Institutul Național de C&D pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (București). Acreditare CMR (29 credite). Aviz CNCAN Nr. 10/2010.

 

2007. Curs post-universitar cu tema: „Chirurgia minim invazivă și avantajele tehnologiilor moderne în artroplastia totală de șold” organizat de Spitalul Universtar de Urgență, București. Acreditare CMR (6 credite).

 

2006. Curs post-universitar cu tema: „Metode mini-invazive în artroplastia totală de șold” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

 

2005. Curs de pregătire profesională în cadrul Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT), București.

 

2005. Susținerea examenului de competență în chirurgia artroscopică.

 

2003. Curs de perfecționare în cadrul „Heures dʼéducation médicale continue” la seminarul cu tema: „Seminaire de formation à lʼarthroplastie totale du genou”, organizat sub egida Colegiului Francez de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie și a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, București.

 

2003. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia genunchiului-reconstrucția LIA (ligament încrucișat anterior) și susținerea colocviului la data de 21 februarie 2003, UMF „Carol Davila”, București.

 

2003. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia în patologia meniscală și susținerea colocviului la data de 17 ianuarie 2003, UMF „Carol Davila”, București.

 

2002. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia genunchiului și susținerea colocviului la data de 22 noiembrie 2002, UMF „Carol Davila”, București.

 

2002. Curs de perfecționare cu tema: „Actualități în traumatismele vertebro-medulare”, organizat de International Spinal Cord Society, Academia de Științe Medicale, împreună cu Fundația S-Trauma, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea Română de Medicină Fizică, București, 22-23 noiembrie 2002.

 

2002. Curs de perfecționare în cadrul celui de al 8-lea Congres AOLF (Association des Orthopedistes de Langue Française), București, 12-16 mai 2002.

 

2001. Curs de perfecționare în cadrul seminarului: „The Second Annual Romanian-American Arthroscopy Course”, București, 15-16 iunie 2001.

 

2001. Curs de perfecționare în cadrul simpozionului: „Tratamentul durerii – noi abordări terapeutice în simptomatologia dureroasă”, organizat de Clinica de Medicină Internă și Reumatologie „Dr. I. Cantacuzino”, București, 27 aprilie 2001.

 

LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE PUBLICATE:

 

  • C. Stănescu, O. Trancău, I. Hâncu, M. Popescu, „Les fractures du femur périprothétique – accidents intra et post-opératoires dans les arthroplasties totales de la hanche”. Montpellier, Franța, Mai 2004.
  •   F. Săvulescu, O. Trancău, V. Constantinescu, I. Timaru, „Indicații și contraindicații ale chirurgiei laparoscopice în colecistita acută”, Societatea de Chirurgie, Spitalul Militar Central, București. Octombrie 1998.
  • F. Săvulescu, O. Trancău, V. Constantinescu, I. Timaru, „Cura laparoscopică a herniilor hiatale”, Societatea de Chirurgie, Spitalul Militar Central București. Martie 1998.
  • A. Toma, O. Trancău, V.V. Toma, „Infecții oportuniste întâlnite la copiii sero-pozitivi și la cei aflați în stadiul SIDA”, Congresul Internațional al Studenților Mediciniști, pag. 38, București. Septembrie 1993.

  

AFILIERI LA SOCIETĂȚI ȘTIINȚIFICE:

 

2007. Membru al Societății Anatomiștilor din România, București.

 

2003. Membru al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, București.

  

LIMBI STRĂINE:

 

  • Engleză scris, citit.
  • Franceză scris, citit.